Aardbevingsbestendig bouwen

Bent u op zoek naar een bedrijf met ervaring op het gebied van aardbevingsbestendig bouwen? Dan bent u bij Bouwderij op het juiste adres.

Bouwderij is specialist op het gebied van houtskeletbouw, wat constructief uitstekend geschikt is voor aardbevingsbestendig bouwen. Houtskeletbouw is een bouwmethode die aansluit op internationaal geldende principes van aardbevingsbestendig bouwen.

IMG_9732IMG_8363

Houtskeletbouw voor aardbevingsbestendig bouwen

Aardbevingsbestendig bouwen is licht bouwen. Houtskeletbouw weegt minder dan een traditioneel bouwsysteem en kent ook geen volledig stijve verbindingen zodat de constructie de bevingskrachten absorbeert. De manier van bevestiging van de elementen kunnen trillingen ondergaan zonder constructieve eigenschappen te verliezen die nodig zijn voor een stabiele en veilige woning.

Dit is dus een uitstekende bouwmethode voor met name het aardbevingsgebied in het noorden van Nederland als gevolg van de gaswinning. Dit blijkt onder andere uit aanbevelingen in het ontwerp Nederlandse Praktijkrichtlijn 9998 (NPR 9998), die is gepubliceerd door NEN.

Woning aardbevingsbestendig bouwenAardbestendig woning 2

Nul op de Meter

Bouwderij is ook leverancier van houtskeletbouw bij projecten welke vallen onder de “Nul op de Meter” regeling. De woningen van deze projecten worden niet alleen hersteld, versterkt en verbeterd om ze aardbevingbestendiger te maken, maar ook verduurzaamd tot Nul op de Meter.

Met deskundigheid en ervaring bouwt Bouwderij voor u een veilig thuis.

Lees meer over houtskeletbouw