Prefab houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een bouwmethode waarbij gebouwd wordt met pasklare prefab-elementen. Dak-, gevel- en vloerelementen worden in de fabriek gemaakt en op de bouwplaats in 1-2 dagen in elkaar gezet.

Met meer dan 20 jaar kennis en ervaring en een vakbekwaam team is Bouwderij specialist in het fabriceren, leveren en monteren van houtskeletbouw. Wij spelen in op de ontwikkelingen in de markt en leveren kwaliteit van begin tot eind.

Voor de productie van een complete woning, een nieuw dak, een aanbouw, een dakkapel of een garage bent u bij Bouwderij op het juiste adres. Ook de montage van de prefab-elementen verzorgen wij graag voor u.  Dit zowel in de provincie Groningen, Friesland en Drenthe als buiten Noord-Nederland.

Houtskeletbouw Woning met garageHoutskeletbouw Voorhuis boerderij

 

 

 

 

 

Kiest u voor houtskeletbouw dan kiest u voor een snelle bouwtijd, duurzaam bouwen en energiezuinig en comfortabel wonen.

Voordelen houtskeletbouw

  • Hout is een duurzaam en recyclebaar bouwmateriaal.
  • De bouwtijd is veel korter dan bij veel andere bouwmethoden.
  • Zeer geschikt voor energieneutraal bouwen.
  • De woningen zijn energiezuinig en hebben een gezond binnenklimaat.
  • Aardbevingsbestendig bouwen behoort tot de mogelijkheden.

Meer over houtskeletbouw

Wie bij het woord houtskeletbouw denkt aan houten huizen, heeft gedeeltelijk gelijk. Het buitenblad van de houtskeletbouwwoning kan zowel met hout als met baksteen worden afgewerkt. Met houtskeletbouw wordt puur het industriële bouwproces bedoeld, waarbij de houten draagconstructie van de woning wordt geprefabriceerd.

Vaak wordt er gewerkt met een mix van traditioneel bouwen en houtskeletbouw. In Nederland stort men bijvoorbeeld graag een gewone betonnen fundering en benedenvloer. Wanneer het buitenblad van de woning wordt afgewerkt met gewone bakstenen muren, oogt het eindresultaat net zoals een traditioneel gebouwde woning. U kiest dus altijd voor een woning met het uiterlijk dat bij u past. Naast leveringen van houtskeletbouw realiseert Bouwderij ook totale bouwplannen.

Houtskeletbouwwoningen dragen door hun energiezuinigheid, houtgebruik en daarmee beperking van de uitstoot van broeikasgassen bij aan een beter milieu. De woningen staan bekend om hun wooncomfort, gezond binnenklimaat en waardevastheid.

Kortom: bouwt u met Bouwderij dan bouwt u duurzaam en snel!

Meer over bouwplan realiseren