Op de werkvloer - fabricage houtskelet

Toelevering van complete HSB-casco’s uit eigen fabriek

Bouwderij is een toeleverancier van alle voorkomende houtskeletbouw-elementen. We fabriceren de elementen in onze eigen fabriek en leveren ze uit naar de bouwplaatsen. Dakkapellen, uit- en opbouwen en complete woningen, alles is mogelijk met houtskeletbouw. Tot onze werkzaamheden behoren van de eerste tekening tot het afmonteren van elementen.

Prefab houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een bouwmethode waarbij gebouwd wordt met pasklare prefab-elementen. Dak-, gevel- en vloerelementen worden in onze fabriek gemaakt en op de bouwplaats in enkele dagen in elkaar gezet. Met meer dan twintig jaar ervaring is Bouwderij specialist in het fabriceren, leveren en monteren van houtskeletbouwelementen. Wij spelen in op de ontwikkelingen in de markt en leveren van begin tot eind kwaliteit.

Complete woningen

Met houtskeletbouw wordt het industriële bouwproces bedoeld waarbij de houten draagconstructie van een woning wordt geprefabriceerd. In opdracht van kleine en middelgrote aannemers en/of particuliere opdrachtgevers bouwen we ook complete woningen, boerderijen, tiny houses en bijvoorbeeld blokhutten (exclusief ruwbouw en afbouw). We hanteren daarbij altijd een custom-made aanpak.

Vaak wordt er gewerkt met een combinatie van traditioneel bouwen en houtskeletbouw. In Nederland stort men graag een betonnen fundering en benedenvloer. Wanneer wij dan de houten draagconstructie van de woning fabriceren, leveren (en monteren) en het buitenblad van de woning wordt afgewerkt met gewone bakstenen muren, oogt het eindresultaat net zoals een traditioneel gebouwde woning. U kiest dus altijd voor een woning met het uiterlijk dat bij u past. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Energieneutraal bouwen

Houtskeletbouw is de perfecte basis voor het realiseren van een energieneutraal gebouw. Bouwderij heeft veel ervaring met het bouwen van energieneutrale gebouwen en helpt u graag bij het realiseren van deze wens. Met toepassing van de juiste materialen en isolatiewaarden maken wij de prefab woningelementen in onze fabriek. Desgewenst monteren we ze voor u op locatie. We hebben bovendien de juiste contacten om ervoor te zorgen dat, naast de juiste isolatiewaarden in de HSB-elementen, ook de andere aandachtsgebieden goed worden aangepakt en u de juiste adviezen ontvangt. Denk aan buitenkozijnen met glas, een balans- en ventilatiesysteem, duurzame energiebronnen zoals aardwarmte en zonne-energie.

Aardbevingsbestendig bouwen

We hebben veel ervaring op het gebied van aardbevingsbestendig bouwen. Houtskeletbouw is constructief gezien uitermate geschikt voor aardbevingsbestendig bouwen. Aardbevingsbestendig bouwen is licht bouwen. HSB weegt minder dan een traditioneel bouwsysteem en kent geen volledig stijve verbindingen zodat de constructie de bevingskrachten absorbeert. Onze manier van bevestigen van de elementen kunnen trillingen ondergaan zonder constructieve eigenschappen te verliezen die nodig zijn voor een stabiele en veilige woning.

Voordelen houtskeletbouw

Kortom, kiest u voor houtskeletbouw (HSB), dan kiest u voor een snelle bouwtijd, duurzaam bouwen en energiezuinig en comfortabel wonen. De voordelen van HSB nog eens even op een rij:

  • Hout is een duurzaam en recyclebaar bouwmateriaal;
  • De bouwtijd met HSB-elementen is veel korter dan bij veel andere bouwmethoden;
  • HSB is zeer geschikt voor energieneutraal bouwen
  • Woningen met HSB-elementen zijn energiezuinig en hebben een gezond binnenklimaat;
  • Aardbevingsbestendig bouwen is mogelijk met HSB.